ATAC LA BRADUL NATURAL

Salutari dragi prieteni,

S-a intamplat aseara, dupa ce-am modificat statusul de la Messenger in „Magazinul de Brazi livreaza GRATUIT in Toata Romania! Comanda-l azi si-l primesti cand doresti! :D”, ca o domnisoara sa ma acceseze si sa ma faca „criminal”. Am raspuns cu intrebarea „de ce?”. Si mi s-a raspuns pe acelasi ton acuzator „voi astia cu brazii, nenorociti padurile si natura”, retorica ecologista prost directionata.

Am purtat cu domnisoara o discutie de aproximativ jumatate de ora in care efectiv i-am explicat pe etape, de unde provin brazii nostri, cum sunt crescuti, care este rolul lor si mai ales beneficiile pe care le aduc in fiecare clipa Naturii si Planetei. Iar in etapa finala i-am despicat mandrei toate detaliile legate de producerea, comercializarea si depozitarea ca deseu a Minunatul ei Brad Artificial de 2,5 metri pe care-l impodobeste in fiecare an.

 

Si acum sa facem un mic Stiati ca …

Stiati ca…

… Brazii comercializati de Magazinul de Brazi si importati cu ajutorul Silva Group Romania provin din plantatii private al caror scop este de a crea, creste si dezvolta brazi special pentru sarbatorile de iarna si/sau in scop de dezvoltare peisagistica ?

… Brazii nostri, cand sunt scoti din pamant, sunt inlocuiti imediat cu puieti deja dezvoltati pentru a nu dauna mediului si Planetei ?

… Brazii nostri sunt ingrijiti fiecare in parte si au coroana dirijata ? Adica nu sunt neglijati si sunt supravegheati in permanenta.

… Exista brazi de categorie PLUS care au fost mutati in plantatii de mai multe ori pentru a se invata cu diversitatea solurilor si pentru a se adapta in orice conditii la aproape orice sol ?

… Avem brazi crescuti numai in ghiveci ? Si ca acesti brazi au rata cea mai mare de supravietuire oriunde in lume ?

… Brazii de dimensiuni medii si mari comercializati de Magazinul de Brazi sunt recuperati de la clienti pentru a-i transforma in masa lemnoasa care ajunge in aziluri sau centre de oameni nevoiasi ca si bricheti pentru incalzirea sobelor?

… Brazii taiati comercializati de Magazinul de Brazi sunt numai Calitatea I-a ? Cine garanteaza aceasta calitate ? Silva Group Romania, adica cel mai mare importator de brazi si plante ornamentale din Romania.

… in fiecare an se dubleaza numarul persoanelor care solicita brazi in ghiveci sau cu radacinapentru a-i pastra o perioada indelungata de timp sau pentru a-i planta in propriile curti?

Deci nu afectam nici Mediul nici Planeta prin activitatea noastra, ba chiar incurajam la achizitionarea de brazi NATURALI. Si totusi, nici un brad artificial nu o sa poata inlocui vreodata mireasma si frumusetea unui brad natural bine crescut.

 

Revenind la Bradul Artificial al domnisoarei „procuror”,

Stiati ca …

… producerea unui brad artificial inseamna in primul rand producerea de mase feroase si plastice NERECICLABILE ?

… producerea unui brad artificial de 1 metru inseamna eliberarea in atmosfera a unei cantitati toxice echivalente cu CO2-ul emis de un automobil de 2000cmc intr-un an?

… producerea unui brad artificial de 3 metri inseamna eliberarea in atmosfera a unei cantitati toxice echivalente cu CO2-ul emis de un tir intr-un an ?

… deseurile ramase in urma unui brad artificial de 1 metru persista aproximativ 200.000 de ani pana la degradare completa ? (adica vesnic pentru un pamantean)

… arderea unui brad artificial in scopul eliminarii lui ca deseu inseamna eliberarea in atmosfera a altor substante daunatoare mediului ?

… NU EXISTA BRAD ARTIFICIAL ECOLOGIC ? (cum vedeti prin hypermarketuri)

… nu aduce aceeasi bucurie ca si bradul nou cumparat, despachetat si impodobit in fata familiei ? Chiar daca unii sunt ipocriti si nu vor recunoaste. Totusi, nu este acelasi sentiment.

… arde mai repede ca flacarile iadului daca se intampla un scurtcircuit ? adica sunt foarte volatili (scuzati exprimarea plastica, dar sincer nu dorim nimanui un asemenea incident)

 

Va multumesc pentru timpul acordat si daca vi se pare ca aveti argumente pro bradul artificial precum „il folosesc ani de zile si nu mai cheltuiesc bani” sau „salvez natura” inseamna ca porniti de la o idee preconceputa si inca nu aveti educatia necesara PRO Natura.

 

Cu deosebita consideratie,
Store Manager
MagazinulDeBrazi.ro